Топ-10 ресторанів Буковелю: Де знайти найсмачнішу їжу в горах.
08 Листопада 2024
Якими ароматами вас манять Карпати? Запахом свіжого гірського повітря, хвойним шлейфом вічнозелених смерек чи, можливо, духмяним травʼяним чаєм і бограчем? Чого прагнуть відчути смакові рецептори під час незабутньої подорожі в гори?
Безумовно, гарний відпочинок неможливо уявити без гастрономічного задоволення, що є важливою частиною атмосферного, смачного і комфортного перебування в горах. На сьогодні заклади в Буковелі стали настільки різноманітними, концептуальними та екоінноваційними, що в пошуках локації, де поїсти в Буковелі туристи мають можливість вибирати серед десятків пропозицій. Ба більше, найкращі ресторани Буковеля славляться не тільки стравами національної кухні. На гірськолижному курорті, що нині працює як всесезонна топова локація для відпочинку працюють заклади харчування в Буковелі з грузинською, італійською, японською, американською та китайською кухнями. Спробувати смачні страви з акцентом на екологічність, пікантність і вишуканість смаків можна в найпопулярніших ресторанах курорту прямо серед гір. Ця особливість робить заклади Буковеля незрівнянними з урбаністичними кафе, барами та ресторанами.
На схилах Карпат англійський сніданок, щедрий український обід та американська вечеря смакують в рази краще, особливо після довгих прогулянок на свіжому гірському повітрі.
Найкращі ресторани в Буковелі з топ списку наповнюють звичайні прийоми їжі новими сенсами. В стінах закладів зароджуються нові харчові звички, розкриваються унікальни смаки, формуються незабутні враження, емоції та відчуття. Відвідування закладів гостинності дарує повну гастрономічну та естетичну насолоду.
Пропонуємо ознайомитися з топ ресторанів в Буковелі, що розташовуються в самому центрі курорту і мають феєричну подачу незрівнянних авторських страв із меню, які ви точно ще не куштували.
Арт Дровітня (готель Стара Правда)
Розташування: урочище Подина 62а, с. Поляниця, Івано-Франківська область.
Арт Дровітня — це більше ніж просто ресторан в Буковелі. Цей заклад гостинності розкриває у своїй концепції новий погляд на звичні для туристів у горах речі. Мова йде про їжу в лісі. Коли хочеться гуляти гірськими стежками, йти все вище й вище в гори й розчинятися серед потужної енергетики карпатських смерекових лісів, не обтяжуючи око важкими цегляними спорудами, саме час зупинитися для смачного перепочинку в Арт Дровітні. Скляний фасад закладу не розлучить вас ні на секунду з могутньою природою Карпат. Він повністю проливається світанковими променями сонця і міцно тримає тінь від смерекових гілок вдень. А ввечері гостей чекає справжня казка, коли ліс довкола оживає завдяки особливій підсвітці.
Унікальним сюрпризом для відвідувачів Арт Дровітні взимку є лазерне шоу, що транслюється раз на годину прямо на смерекових гілках. Видовище неповторне!
Тут про затишок, комфорт і повне єднання з природою. Нічого зайвого не турбує вас ні зовні, ні всередині, оскільки інтерʼєр закладу оформлений елементами декору з природних матеріалів, що продовжують тематику Карпатських пейзажів.
А що поїсти?
Арт Дровітня — це ресторан в горах з гостинною українською і лаконічною європейською кухнею. Інтерпретовані класичні страви та нові унікальні смаки досягаються за простою формулою із трьох компонентів: локальні продукти, естетична подача і любов від шефа. Вашої уваги варті страви в ресторані в Буковелі з меню:
- Філе міньйон у чорній овочевій пудрі;
- Вареники з тигровою креветкою, мідіями та вершково-кунжутним соусом;
- Сирники томлені в солоній карамелі;
- Свіжі устриці, що є рідкістю для закладів Буковеля.
Авторські коктейлі Чорничний Аркан, Гуцул та Рожевий Синевир прекрасно доповнюють затишну та пікантну «вечерю в лісі».
У закладі працює ігрова кімната з аніматором. Це важливо, щоб наодинці в тиші або у великому колі рідних відчути повне єднання з природою і доповнити цю мить смачними гастрономічними стравами.
Living Room (готель Mountain Residence)
Розташування: урочище Вишні 421, Поляниця, Івано-Франківська область.
Новий фешенебельний ресторан в Карпатах повністю облаштований панорамними вікнами для насолоди гірськими пейзажами від сходу до заходу сонця.
Меню закладу пропонує гастрономічні хіти різних поколінь і країн світу від тайського том-яму до курчати по-пекінськи. Безумовно, ароматний борщ і класичні страви української кухні прекрасно доповнюють різноманітність смаків серед позицій в меню.
Коктейльна карта і бар теж мають чим вразити гостей. Кожен може насолодитися алкогольними нотами Нью-Йорку, Сінгапура та Лондона. І для цього не потрібно купувати квиток на літак, варто лише, щоб офіціант прийняв замовлення і вже за пару хвилин доставив вам світові гастрономічні хіти за затишний столик в ресторані в Буковелі.
Ресторан Charlton (котеджний комплекс Charlton Estate)
Розташування: вул. Горішків 333 Б, с. Яблуниця, Івано-Франківська область.
Тут про природу, спокій і панорамний вид на тихі мальовничі Карпати.
Будинок смаку та гостинності — так заявляє про себе на гірськолижному курорті Буковель ресторан Charlton. Тут відбувається сучасне поєднання інноваційних кулінарних прийомів, які по-новому розкривають сталі українські традиції з майстерністю шеф-кухаря. Як результат, меню закладу наповнене абсолютно унікальними пропозиціями й стравами.
Найвибагливіші гурмани, без сумніву, знайдуть своє:
- Український борщ з пампушками за особливим рецептом;
- Смажена на грилі форель з овочами й хрусткою скоринкою;
- Бельгійські вафлі з морозивом і чорницею, яка з перших нот розкриває весь букет смаку.
Ці та багато інших страв гарантують вам незабутні гастрономічні враження, за якими хочеться повертатися ще і ще в Буковель та в заклади.
RestoBar Phoenix (готель Phoenix Relax Park)
Розташування: уч. Прелуки 573, с. Поляниця, Івано-Франківська область.
Сучасне кафе в Буковелі в стилі модерн серед затишних будиночків готелю Phoenix Relax Park радо зустрічає родини з найменшими гостями, щоб презентувати традиційні гуцульські страви у нових інтерпретаціях. Вашій увазі пропонується:
- Банош з фуагрою та чатні з грушею і фісташкою;
- Деруни з соусом із лісових грибів;
- Банош з рваною свининою і копченою сметаною;
- Вареники з вишнею, медом та сметаною.
Страви з диму та вогню смакуватимуть так само, як класичні гуцульські позиції: шашлик із лосося в гранатовому соусі, пряний ошийок у пікантному соусі, карпатська форель.
Зазначимо, що серед різноманіття страв варто залишити місце для смачного десерту, які так і спокушають гостей з вітрини.
Lis (Ribas Hotel Karpaty)
Розташування: урочище Вишня, 162 а, с. Поляниця, Івано-Франківська область
Ресторан пропонує власну покрокову інструкцію до повного гастрономічного задоволення:
Для початку замовити склянку води або імбирного чаю, відновивши водний баланс. Тим часом можна встигнути більш детально ознайомитися з меню й обрати основні страви та закуски.
Файно поїсти. Голубчики, рибка, мʼяско або картопелька? Маленькі та великі порції смакоти, за якими точно хочеться повернутися ще.
Перехилити скляночку насолоди. Сік чи щось міцніше? Які б напої не обрав гість, це кафе в Буковелі намагається здивувати кожного букетом смаків, ароматів і пʼянких нот.
Щоб сповна насолодитися трапезою, не поспішаючи, можна залишити свого малюка під наглядом досвідченої няні в дитячій кімнаті на території закладу.
Бабин Бограч (територія етнопарку Гуцул Ленд)
Розташування: с. Поляниця, ТК Буковель (за озером Молодості)
Колоритні та смачні заклади в Буковелі зустрічаються туристам майже на кожному кроці й під час прогулянки Гуцул Лендом ви можете натрапити на один із них — це корчма Бабин Бограч. У стилізованій деревʼяній корчмі є унікальна родзинка. Це головний конкурент сучасним духовим шафам та інноваційному обладнанню — справжня українська піч. Саме в гарячій печі відроджуються стародавні рецепти карпатської кухні: банош, реберця, мʼясо мангалиці, голубці та, звичайно ж, бограч. Підкопчені мʼясні страви й делікатеси збивають ароматами наповал з самого входу в заклад.
Рекомендуємо скуштувати:
- Бабин Бограч;
- Палюшки з лісовими грибами та копченою качкою на вершковому соусі з верховинською моцарелою;
- Пироги кайзерівські з вишнею.
На курорті Буковель смачно поїсти, поринувши в культурні традиції приготування перших страв і ласих закусок, можна серед етноатмосфери, якою огортає кожного парк Гуцул Ленд.
Бабиному Бограчу бути! Резервування столиків відсутнє, тож треба йти та куштувати!
Ресторація-садиба Грибова Хата
Розташування: урочище Вишні, 8 а, ГК Буковель, с. Поляниця, Івано-Франківська область.
Шукаєте, де поїсти у Буковелі, щоб і ціни були адекватні, і меню в широкому асортименті страв, і концепція закладу була продуманою від першого до останнього поверху?
Грибова хата — унікальна локація, не схожа на жодну іншу. Комплекс оформлений у формі гриба й одразу манить до себе всіх туристів своїм незвичайним екстерʼєром. Однозначно, при такому нестандартному стилі фасаду, хочеться побачити, а що ж там всередині?
Інтерʼєр закладу не менш колоритний, теплий і затишний, але й це не головне. Меню ресторану має легендарну страву, яку бажає скуштувати майже кожен турист Буковелі — Перше причастя гуцулів. Український борщ з копченою сливою і м’ясом подається в запеченому хлібі з часником і сметаною. Чи бачили ви десь подібне у містах? Справжні дива кулінарії!
Оригінальна їжа в Буковелі породжує в гостях бажання першочергово скуштувати креативні за подачею страви й лише потім піднятися на засніжений витяг.
На території закладу працює дитяча кімната.
Montblanc (готель Radisson Blu Resort)
Розташування: вул. Счівки, 220, м. Яремче, Івано-Франківська область
Заклади харчування в Буковелі — це не тільки про перекуси між спусками з засніжених вершин та довгими прогулянками стежками смерекових лісів.
Гостям, які бажають проводити вечори у розкішній вишуканій атмосфері, вдягаючи елегантні вбрання, варто завітати до фешенебельного ресторану Montblanc при готелі міжнародної мережі Radisson Blu Resort. Кухня ресторану — європейська та українська.
Сніданки у форматі шведського столу дають гостям можливість відчувати себе головними шеф-кухарями свого першого прийому їжі, міксуючи інгредієнти для страв.
Для вечері пропонується меню а ля карт з широким вибором закусок і основних блюд:
- Преміальний салат Цезар;
- Паста Пенне 4 сири;
- Ньоки Карбонара;
- Буйабес з морепродуктами;
- Консоме з білих грибів;
- Філе тихоокеанського тунця.
Колоритний Дерун гуцульський і Банош карпатський також є «улюбленцями» серед замовлень гостей.
Відчути себе в ресторані високого класу, знаходячись серед засніжених Карпатських гір — з MontBlanc все можливо!
Кухня Гір (апарт-готель Hvoya)
Розташування: Буковель, Івано-Франківська область.
В самісінькому центрі курорту Буковель де поїсти — питання, що не викликає проблем, бо одразу на думку приходить ресторан Кухня Гір.
В стінах закладу затишок множиться на смачну їжу, що за формулою забезпечує повне смакове задоволення та релакс від повсякденних турбот. Безсумнівно, у ресторані презентуються страви кухні гір. За основу використовуються локальні продукти, а смаки адаптуються під вподобання гостей.
Десерти Кухні Гір заслуговують окремої уваги, адже вони максимально пов’язані з горами й карпатськими мотивами. Що тут говорити, коли варто спробувати!
Sazha — ресторація на вугіллі (готель Didukh eco-hotel and spa)
Розташування: урочище Вишні, 431, Буковель, Івано-Франківська області
За доволі гучною і креативною назвою закладу панує атмосфера затишку. Витончений лаконічний дизайн і простота форм, що доповнені естетичним декором в українському стилі, роблять заклад важливою частиною традиційної концепції комплексу. Тут комфортно вечеряти наодинці й гучно святкувати найважливіші у житті події.
«Пекельна кухня» і пекельний чорний колір сплелися в ідеології ресторану Sazha. Чорну-чорну їжу можна знайти майже у кожному розділі меню, однак кольорових яскравих страв тут теж вдосталь. Варті вашої уваги:
- Качана каша по-полтавськи;
- Короп у вершковому соусі;
- Десерт «Сажа», пробувати обов’язково!
Авторська інтерпретація страв від медійного шефа Юрія Діденка присутня в кожному унікальному поєднанні смаків та оформленні страв. Сміливо експериментуйте та спробуйте щось для себе нове.
Під будь-який смак, бюджет і запит топ заклади Буковеля втілюють найзаповітніші гастрономічні мрії в життя кожного туриста. Відпочинок стане незабутнім, а запахи улюблених страв надовго залишаться в пам’яті.