stara pravda logo horis 1

Буковель: відкриття сезону 2023-2024 для катання на лижах та сноуборді

22 Грудня 2023

Буковель ласкаво запрошує вас в незабутню подорож до чарівних Українських Карпат, де на вас чекають яскраві, незабутні пригоди. Зима настала, і курорт готовий вражати гостей красою природи, теплою атмосферою гостинності та різноманіттям розваг.

Коли відкриття сезону в Буковелі?

Для всіх прихильників гірськолижного відпочинку, які цікавляться, коли відкриття сезону в Буковелі, повідомляємо, що 2 грудня курорт відчинив свої двері для нового лижного сезону. Запрошуємо всіх охочих на схили, де чекає не лише емоційний драйв, але й різноманітні активності для кожного. А щоб відпочинок був справді вдалим, пропонуємо забронювати затишні номери та котеджі в готелі «Стара Правда», який знаходиться лише за 1,5 км від Буковелю. 

Як доїхати до Буковелю?

Є два способи дістатися курорту. 

Громадський транспорт

Якщо відправною точкою вашого маршруту є Київ, Харків, Одеса чи Дніпро, оптимальним варіантом є потяг до Івано-Франківська, а звідти рейсовий автобус до Буковеля. Також можна доїхати потягом до Львова, але варто врахувати, що з Івано-Франківська автобуси ходять частіше. Відстань від Буковеля до Івано-Франківська становить лише 110 км.

Автомобіль

Якщо ви плануєте дістатися до курорту на власному автомобілі, краще обрати напрямок Івано-Франківська, за умови, що ви не подорожуєте з Ужгорода або Чернівців. Ваш маршрут буде пролягати через Яремче, села Микуличин, Татарів. Таким чином ви дістанетесь пункту призначення. 

Траси та витяги курорту для катання на сноуборді і лижах

Можете бути впевнені, якщо ви оберете Буковель, катання на лижах буде яскравим та незабутнім. Тому що тут розташовано цілих 66 трас різного рівня складності, від «синіх» для початківців до «чорних» для висококваліфікованих спортсменів. Усі вони зручно розмістилися неподалік від готелів, ресторанів, кафе та інших інфраструктурних об’єктів. Коливання висот на трасах курорту сягає від 40 до 380 м. Найдовший спуск Буковелю — 2132 м, а загальна протяжність усіх трас складає понад 60 км.

Користуватися схилами і підіймачами можна за єдиним скі-пасом. Його легко придбати на місці або замовити онлайн. Скі-пас доступний на день, два, тиждень або інший термін залежно від тривалості ваших канікул. 

Гірськолижний курорт також пропонує можливість оренди ратрака для підняття на вершини гір, де розташовані «чорні» маршрути для катання на лижах. Це створює неповторний зв’язок з природою і дозволяє відволіктись від шумного життя міста та отримати яскраві враження від стрімких трас.

На території курорту працюють такі підіймачі:

  • 11 чотиримісних;
  • 1 тримісний;
  • 1 двомісний;
  • 1 бугельний;
  • 2 мультиліфти, які найчастіше використовують початківці та діти. 

Витяги в цьому сезоні працюють у двох режимах. Денне катання на сноуборді та лижах передбачене з 8:30 до 16:30, вечірнє — з 15:00 до 19:30. 

Ті, хто не має власної лижної екіпіровки, можуть взяти в оренду лижі, шоломи, сноумобілі, скіборди, сноутюби та інше обладнання за досить помірними цінами. 

Початківці, які невпевнено почувають себе на схилах, відвідують лижну школу. Досвідчені інструктори за декілька уроків поставлять вас на лижі.

Окрім того, Буковель катання пропонує на ковзанах. У центрі міста розташована велика ковзанка з помірними цінами. 

Курорт приваблює гостей в будь-яку пору року. Слідкувати за погодними умовами та кількістю відпочиваючих на курорті, можна за допомогою сервісу вебкамер. Вони також стають в пригоді для орієнтації на трасах цього гірськолижного курорту. Завдяки вебкамерам легко визначити розмір черги на витягах.

Буковель: катання на лижах та інші види відпочинку

Туристів, які обирають відпочинок на курорті, цікавить не тільки коли в Буковелі відкриття сезону 2023-2024, а які ще існують можливості для незабутніх канікул. Завітавши сюди, ви зможете насолоджуватися не лише повільними та крутими схилами зі стабільним сніговим шаром. Навколишня природа та затишні готелі надихають на створення неповторних світлин, якими можна поділитися з друзями та підписниками в соціальних мережах.

Окрім того, на курорті доступні незабутні прогулянки на собачих упряжках, на велосипеді по канатній дорозі над озером, політ на тролеї з вершини гори Буковель до паркінгу в центрі курорту та інші розваги. Вони забезпечать чудовий настрій і дозволять полоскотати нерви. Також любителям адреналіну варто спробувати атракціони Speed Fun, «Буковельські гірки», Reverse. Гості багато часу проводять в картинг-центрі, займаються роуп-джампінгом та вирушають в екстремальні мандрівки на квадроциклах та снігоходах.

Для тих, хто віддає перевагу більш спокійному відпочинку, на курорті працює ярмарок та цікавий комплекс, побудований зі снігу та льоду. Тут вам запропонують холодні напої в морозних келихах. 

У готельному комплексі «Стара Правда» організований сучасний СПА-комплекс, де доступні послуги лазні, сеанси масажу й джакузі. Окрім того, туристи, які обрали зимовий відпочинок в Буковелі, можуть відвідати дискотеку, весело провести час з родиною, катаючись на санчатах чи тюбінгу. Заслуговують на увагу оглядовий витяг, санна траса та етнопарк «Гуцул Ленд» зі старовинним будинком та численними історичними атракціями. Поблизу курорту також розташовані інші цікаві локації — костел у Делятині, Пнівський замок та водоспад Шешорський Гук. Для знайомства з історією краю рекомендуємо пройтись стежкою Олекси Довбуша або відвідати Манявський скит XVII століття.

Поділитися