stara pravda logo horis 1

Новий рік у Карпатах: плануємо поїздку у гори на свята

20 Грудня 2021

Новорічна ніч — особливе свято, але рано чи пізно кожна людина ловить себе на думці, що проводить цей вечір одноманітно, а тому досить нудно. Зміна оточення, нові знайомства та незвичайна розважальна програма виправлять ситуацію. Усе це гарантовано чекає на вас у горах!

Різдво та Новий рік у Карпатах — чудовий вибір для самостійних мандрівників, закоханих пар чи сімей з дітьми. Щоб пригода удалася, важливо заздалегідь розпочати планування поїздки. Цікаві пропозиції можуть бути навіть для любителів спонтанності: у деяких готелях вільні номери залишаються «до останнього». Але досвідчені мандрівники рекомендують все ж таки приділити увагу підготовці.

Чому саме Карпати?

Зимові гори мають особливу, казкову красу: горді карпатські схили в обрамленні густо засніженого лісу справляють незабутнє враження. Дзвінке чисте повітря, легкий морозець і чудово облаштовані схили налаштовують на активний відпочинок. Снігових розваг вистачить на всіх!

А після активного дня в готелі або котеджі на вас чекатиме затишок справжнього вогнища. Так приємно погрітися біля живого вогню за улюбленою книгою чи щирими розмовами з близькими. Закінчити день можна відвідуванням дров’яної лазні або купанням у гарячому чані під зірками. Погодьтеся, важко уявити ще привабливішу зимову ідилію!

Новий рік у Буковелі особливо хороший завдяки чудовій святковій програмі. Кожен готель влаштовує власну урочистість, тому ви можете підібрати готель, виходячи із запропонованих розваг. Найчастіше це жива музика, виступи артистів, світлове шоу та/або феєрверки, танці тощо. Зазвичай розваги підібрані так, щоб цікаво було всім гостям, незалежно від віку. Обираючи великий карпатський курорт, ви можете бути впевнені, що нудьгувати не доведеться.

Святкування Нового року у Карпатах не обходиться без традиційних страв. У деяких ресторанах меню складається тільки з місцевих частувань, інші пропонують їжу як за гуцульськими, так і за загальноукраїнськими або навіть європейськими рецептами. Тому зустріти головне свято року ви зможете у сімейному колі з улюбленими стравами.

Новий рік у Карпатах: збираємось у поїздку

Організувати відпочинок у Карпатах на Новий рік можна самостійно або замовити готовий тур. Перший варіант обійдеться дешевше, забезпечить свободу вибору місця проживання, розваг, дат. Зекономлені гроші можна використати, щоб поселитися в більш комфортному готелі або провести в горах зайвий день.

Якщо вас цікавить найбільший вибір готелів, забронювати номер варто за кілька місяців до Нового року. Але навіть у цьому випадку слід враховувати, що ціни в період зимових свят на 30–50% вищі, ніж у інші дати. Якщо хочеться заощадити, вирушайте у поїздку разом із друзями: номер на 3–4 особи буде вигідним рішенням.

На чому їхати?

Якщо оптимізація бюджету для вас на першому місці, вирушайте до Карпат на поїзді або автобусі. Обирайте пункт призначення виходячи з того, де ви плануєте зустріти Новий рік у Карпатах. Наприклад, до Буковеля найзручніше добиратися з Івано-Франківська, Коломиї, Яремче чи Чернівців.

На першому місці незалежність та мобільність? Виїжджайте власним автомобілем! Хочеться максимально заощадити час? Тоді зверніть увагу на літак. Зі Львова до Буковеля можна доїхати за кілька годин на прямому автобусі.

Що брати із собою?

У період новорічних свят погода у горах досить стабільна: хороший сніговий покрив, у повітрі невеликий мінус. Вибір одягу залежить від того, як ви плануєте провести час. Тільки майте на увазі, що утриматись від активного відпочинку тут практично неможливо! Сани, лижі, сноуборди, зиплайни, прогулянки верхи — усе це манить і водночас вимагає відповідного одягу.

Тому в валізу обов’язково варто покласти утеплені штани, що не промокають, вологовідвідну термобілизну, кілька флісових кофт, легку пуховку і непродувану куртку. Все це стане у пригоді і в тому випадку, якщо ви вирішили штурмувати мальовничу вершину Говерли. Шлях сюди взимку підходить для справжніх шанувальників пригод. Додатково не забудьте покласти з собою трекінгове взуття або звичайні зимові черевики на міцній підошві, що не ковзає.

Якщо ви плануєте кататися на лижах чи сноуборді, достатньо взяти із собою базовий гардероб. Усе екіпірування легко орендувати на місці за прийнятною ціною. Крім того, везти з собою улюблену дошку та повний комплект захисту — не найкраща ідея, якщо ви подорожуєте потягом або автобусом.

Не завадить додати до валізи кілька повсякденних речей: светр, худі, улюблені зимові штани. Обов’язково беріть шапку, шарф/баф, рукавички, сонцезахисні окуляри, а якщо плануєте побалувати себе джакузі, то купальник. Оскільки найголовніша подія вашої подорожі — новорічна ніч у Карпатах, не забудьте взяти більш елегантне вбрання та пару взуття до нього. Правильно зібрана валіза зробить сімейний відпочинок гарантовано приємним, повний набір необхідних речей захистить від застуд та інших неприємностей.

Висновок

Відпочинок у Карпатах у період новорічних свят прекрасний незалежно від того, чи ви готувалися до нього заздалегідь чи вирушили в поїздку спонтанно. Любителям галасливих вечірок неодмінно варто обрати один із великих курортів — готель подбає про те, щоб у вас був справді чарівний Новий рік. Уважно обирайте транспорт, розраховуйте час у дорозі. Так ви уникнете прикрих накладок у розкладі та заощадите час. Розклади заміських автобусів та електричок збережіть собі заздалегідь.

Не поспішайте під час зборів. Хоча для короткої поїздки речей потрібно небагато, варто їх правильно підібрати. Візьміть досить теплий одяг для активного відпочинку на свіжому повітрі та вбрання для зустрічі Нового року.

Поділитися