stara pravda logo horis 1

Літній відпочинок у Карпатах: найкращі курорти та готелі

01 Червня 2021

Яскраві емоції, подорожі та нові враження необхідні людям незалежно від сезону. Але літо — особливий час для незабутньої відпустки. Досвідчені туристи настійно радять відвідати Карпати в теплу пору року. Піші та кінні прогулянки мальовничими природними куточками, купання в гірських озерах і річках, милування історичними пам’ятками та інші розваги — тут створені ідеальні умови для активного відпочинку.

Улітку кращі спа-готелі Карпат і Закарпаття слід бронювати заздалегідь. З кожним роком місцеві курорти відвідує все більша кількість туристів з різних регіонів України та Європи. Пропонуємо вашій увазі топ готелів у Карпатах, що тішать туристів сервісом, вдалим розташуванням і неперевершеним комфортом.

Літні розваги в Буковелі

Буковель запрошує туристів відчути справжній колорит Західної України та насолодитися неймовірними видами карпатських гір. Найбільший гірськолижний курорт України, що розкинувся на території площею 220 га, пропонує багато можливостей для літніх розваг:

  • квадротури та катання на велосипедах по спеціально обладнаних трасах;
  • піші та кінні прогулянки;
  • вейкборд, роуп-джампінг, катання на водних лижах, катамаранах і гідроциклах;
  • тролей, родельбан, зіплайн на канатах між деревами;
  • екскурсії;
  • заняття спортом на обладнаних майданчиках.

Тут розташовані найкращі готелі Карпат, які чекають на туристів улітку. Ви зможете вибрати оптимальний рівень сервісу та вартість проживання, розташування та стиль номера. Під час зимового сезону туристам важлива близькість до підіймачів, а влітку буде плюсом наявність басейну. Верхні позиції в рейтингу посідають комплекси, розташовані в центрі курорту та селі Поляниця. У літній період найкращі готелі Буковеля проводять акції та пропонують знижки на проживання.

«Стара Правда»: унікальний етностиль і зразковий сервіс

 

Один з найкращих готелів Карпат з басейном розташований у горах на висоті 1010 м над рівнем моря. «Стара Правда» пропонує гостям можливість відпочити в комфортабельних номерах і затишних котеджах. Готель славиться автентичним етностилем і ніби переносить туристів у різні епохи. Кожен номер має унікальний інтер’єр. Створюючи декоративні рішення, дизайнери надихалися різними періодами історії регіону, старовинними традиціями, особливостями культури та красою природи.

 

Шукаєте найкращий готель у Буковелі? Обирайте наш комплекс. Ви зможете милуватися неймовірними краєвидами просто з ліжка у своєму номері, під час обіду в ресторані, ніжачись у відкритому басейні або гарячому джакузі. На території комплексу є лазня, пропонується широкий спектр спа-процедур і різні види масажу.

 

Багато позитивних відгуків отримують ресторани з панорамними вікнами — «Арт дровітня» та «Дефіляда». Тут гостям пропонуються найкращі страви української та європейської кухні, приготовані з місцевих продуктів за оригінальними рецептами. Кухарі не використовують напівфабрикати та консервують соління, варення та джеми з ягід самостійно.

 

Відстань від готелю до центру курорту Буковель — 2,5 км. Близькість до об’єктів розважальної інфраструктури та чарівна природа Карпат дозволяють поєднувати активне дозвілля з повним релаксом і усамітненням. «Стара Правда» заслужено користується репутацією одного з найкращих готелів Буковеля. Тут створені ідеальні умови для відпочинку в зимовий і літній сезони.

Яремче — місце для незабутньої відпустки

Курортне місто розташоване на висоті 585 м над рівнем моря в долині річки Прут. Відпочинок в Яремче — це, перш за все, можливість пожити в максимальній близькості до природи. Багато місцевих готелів розташовані на схилах гір, а їхня територія оточена лісом.

 

Досвідчені туристи радять обирати найкращі готелі в Карпатах з урахуванням переваг щодо стилю відпочинку. Потребуєте тиші, насичення організму цілющим повітрям, піших прогулянок і споглядання за природою? Яремче стане ідеальним варіантом.

Курорт пропонує багато можливостей для активного відпочинку. Найпопулярніші локації та розваги:

  • каскадний водоспад Пробій, що знаходиться в центрі Яремче;
  • вольєри (мінізоопарк). Тут мешкають олені, дикі кабани та птахи. Зоопарк невеликий, але отримує багато високих оцінок туристів;
  • водоспад Дівочі сльози. До нього можна дістатися пішки, поїхати на квадроциклах або на конях. Шлях до водоспаду рясніє мальовничими природними куточками;
  • гора Маковиця. З вершини відкривається неймовірний краєвид на Яремче. Найкраща дорога на гору — через природний парк «Стежка Довбуша». На різних етапах маршруту на мандрівників чекають круті підйоми та оглядові майданчики;
  • водоспад Гук, розташований у мальовничому місці. До водоспаду потрібно йти пішки близько 5 км і переходити через річку Прут по підвісному мосту. Але ваші зусилля будуть винагороджені можливістю помилуватися дивовижними краєвидами.

 

У годині їзди від Яремче розташована Коломия — колоритне та затишне місто, в якому знаходиться відомий музей «Писанка». Обов’язково прогуляйтеся історичною частиною Коломиї, не пропустіть можливість купити автентичні сувеніри та розмальований посуд.

Яремче: найкращі готелі в Карпатах з гарним краєвидом

  1. FoRest house. Комплекс розташований у тихому та відокремленому місці в 500 м від центру Яремче. Тут реалізована екоконцепція. Комфортні номери декоровані натуральною деревиною, оснащені кондиціонером і телевізором з супутниковими каналами. У люксах є власна кухня. Гості можуть відвідати ресторан, спа-комплекс і скупатися в чані. На думку гостей, це один з найкращих готелів Карпат.
  2. Лодж «Фрай». Розташований у 650 м від центру Яремче. Гостям подобається локація в близькості до лісу, затишна домашня атмосфера та цінова політика готелю. До послуг гостей — сад, тераса, вітальня, мангал і обідня зона на подвір’ї, плита та кавоварка. Для тих, хто любить активний відпочинок, передбачений прокат велосипедів. У відгуках гості відзначають привітність і гостинність господарів.
  3. «Клуб Яремчанський». Комплекс продовжує традиції популярного туристичного клубу, заснованого в 1899 році. Тут створені ідеальні умови для оздоровлення. Готель суворо дотримується екологічної концепції. Комфортні номери в стилі альпійських шале декоровані натуральними матеріалами, постільна білизна виготовлена з гіпоалергенних тканин. З кранів тут тече кристально чиста питна вода. У відгуках про роботу комплексу клієнти відзначають зразковий рівень сервісу та щире бажання персоналу догодити кожному гостю, поєднання близькості природи та сучасних зручностей.

В Яремче розташовано безліч готелів з різною кількістю номерів і сімейних мініготелів. Ви обов’язково підберете варіант з оптимальними умовами та ціною проживання.

Ворохта: дивовижні пейзажі та мінеральні джерела

Селище міського типу Ворохта розташоване в південно-західній частині Івано-Франківської області, в районі верхнього гирла річки Прут. Це один з найвисокогірніших кліматичних курортів Карпат. Населений пункт знаходиться на висоті 800–850 м над рівнем моря недалеко від Яблуницького перевалу. Селище оточене незайманим лісом, привертає гостей неймовірно гарними гірськими пейзажами, мінеральними джерелами та цілющим повітрям, насиченим ароматами хвої.

 

Тут розташовані популярні комплекси та найкращі готелі Карпат для шанувальників екстремального катання взимку. Місцевий гірськолижний курорт — центр підготування до змагань зі стрибків з трампліна, біатлону та перегонів. Тут обладнані траси різного рівня складності, на лижах і сноуборді можна кататися в будь-який час доби. Ворохта — одна з найкращих локацій для старту підйому на Говерлу.

 

Улітку цей курорт популярний серед шанувальників «зеленого» туризму, піших походів до природних, історичних і культових пам’яток. Ворохта — одне з улюблених місць відпочинку спортсменів, що обирають зіплайн, сплав на байдарках або рафтинг. Тут можна здійснити кінну прогулянку, поїздку на квадроциклі або позашляховику.

Місцеві пам’ятки:

  • віадуки — старовинні залізничні мости, побудовані в часи Австро-Угорської імперії. Деякі з них використовуються й зараз;
  • каретний міст. Ця локація не відзначена на туристичних мапах, але місцеві жителі підкажуть дорогу. Старовинна будівля біля невеликого водоспаду гідна вашої уваги;
  • церква Різдва. Одна з небагатьох збережених дерев’яних культових споруд у Карпатах.

Ринки Ворохти потішать різноманіттям оригінальних виробів з дерева та текстилю ручної роботи. Обов’язково спробуйте місцеві страви, мед і чай з цілющих трав.

3 готелі Ворохти, на які варто звернути увагу

Згідно з відгуками та оцінками гостей у рейтингу лідирують кілька комплексів:

  1. Apartments Chalet Girska Hatyna. До послуг туристів — сезонний басейн просто неба, паркування на території, сад із зоною барбекю. Поблизу розташовані Карпатський природний національний парк, зіплайн, маршрути для катання на конях і велосипедах, гірськолижні траси. У всіх номерах є ванна кімната та кухня з повним набором техніки, диван, гостинний куточок, телевізор зі супутниковими каналами.
  2. Садиба «12 місяців». Гості живуть у 3-поверховому дерев’яному будинку, з вікон якого відкриваються чудові краєвиди. На території садиби є паркінг, ставок, мангал, альтанка й гойдалки. Комплекс оточений лісом. Гості відзначають комфорт номерів, привітність господарів, близькість до природи та красу околиць.
  3. «Над Прутом». Усі номери в будинку оброблені натуральною деревиною, тут дуже затишно та комфортно, з вікон відкривається вид на гори. До послуг гостей — сад, зона барбекю та тераса.

У Ворохті переважають сімейні мініготелі. Влітку вартість проживання знижується майже у 2 рази в порівнянні із зимовим сезоном.

Драгобрат: найвисокогірніший гірськолижний курорт України

Це одна з найпопулярніших локацій для зимового відпочинку. Однак і влітку Драгобрат відкриває повний спектр можливостей для мандрівника. Туристи можуть насолодитися дивовижними пейзажами та водоспадами, викупатися в гірських озерах і річках.

Окрім піших прогулянок, Драгобрат пропонує багато активних розваг, серед яких:

  • велотуризм;
  • верхова їзда;
  • альпінізм;
  • риболовля на гірських річках;
  • рафтинг, катання на байдарках і каное;
  • парапланеризм;
  • «зелений» туризм;
  • катання на квадроциклах;
  • збір ягід і грибів.

 

Тут створені ідеальні умови для єднання з природою. Багато туристів їдуть улітку на Драгобрат з наметами. Для вас важливий комфорт? Замовляйте номер у готелі чи санаторії на будь-який смак.

3 готелі Драгобрату для відмінного відпочинку

  1. Sukhoviia. Заміський будинок розташований в Ясіні в безпосередній близькості до основних об’єктів інфраструктури. Переваги готелю — домашня атмосфера, смачна та здорова їжа, бездоганний рівень сервісу, чудові краєвиди з вікна, різноманітність номерів, а також доброзичливість і гостинність господарів.
  2. HOTEL BOBROvski. Комплекс розташований у селищі Ясіня. До послуг гостей — комфортабельні люкси з гарними краєвидами, лазня, безоплатне паркування та кімната для зберігання лижного спорядження. Тут можна оселитися з домашньою тваринкою. У відгуках гості ставлять високі оцінки рівню обслуговування та відзначають широкий спектр можливостей для розваг.
  3. Retreat center Yantry. Комплекс побудований з натуральної деревини. Тут дуже затишно, а з вікон номерів видно гори та річку. До послуг відпочивальників — різноманітне харчування, спа-процедури, заняття йогою та фітнес-тренування. Тут є простора тераса, місце для пікніка та вуличний камін. Повне перезавантаження та релакс забезпечені!

 

Обираючи найкращий готель у Карпатах для відпочинку з дітьми або подорожі в компанії друзів, важливо бронювати номери заздалегідь. Така тактика дозволить орендувати номер за найкращою ціною та розширює вибір. Бажаємо приємної відпустки та незабутніх вражень!

Поділитися